Elever udvikler skolen

40 skoleelever fra Rebild Kommune har revet et døgn ud af kalenderen og er samlet for at gransker hjernerne for at finde frem til, hvordan den sådan rigtig gode skoledag kan se ud i fremtiden.

De skal med andre ord komme med gode ideer til den nye skolereform, der træder i kraft fra næste skoleår.

- Alt er tilladt, de skæve og sjove ideer er meget velkomne. Og drømmescenariet er, at vi bliver præsenteret for noget, vi slet ikke har tænkt på tidligere, fortæller børne- og undervisningschef i Rebild Kommune, Ulrik Andersen.

Rebild Kommune har allieret sig med 40 frivillige elever fra hele kommunen og Aalborg Universitet har skabt en 24 timers innovationscamp, hvor skolereformen er det eneste kendte ord på forhånd.

- Jeg er med, fordi jeg gerne vil være med til at sætte mit præg på reformen. Og umiddelbart tænker jeg, at der skal noget mere motion og bevægelse ind i skoledagen, især når nu vi skal til at være i skole frem til klokken halv fire hver eftermiddag, lyder det fra en af deltagerne, Johanne Nørgård, der går i 8. klasse på skolen Bakkeklasserne i Bælum.

En anden af deltagerne, Phillip Jessen, glæder sig over at være med i campen, hvor der er plads til at tænke frit og prøve sig selv og sine ideer af.

- Jeg kan helt sikkert bidrage til en bedre skole, jeg ved ikke lige helt hvordan endnu, men vi har jo 24 timer, så det bliver spændende, siger Phillip Jessen.

Campen slutter i morgen, onsdag formiddag klokken 9, når embedsmænd og politikere fra Rebild Kommune kigger forbi Skørping Hallen, hvor de 40 elever nærmest er spærret inde til et døgn med gode ideer for fremtiden. Så skal de unge præsentere kommunen for deres ideer.


Seneste nyt

fra Nordjylland