Elevrekord i at få nye lærepladser

Mangel på praktikpladser kan snart være fortid på erhvervsskolerne i Aars. På nuværende tidspunkt har dobbelt så mange af eleverne underskrevet en praktikkontrakt i forhold til sidste år.

Eleverne på erhvervsskolerne i Aars er ved at være klar til at gå på sommerferie. Men det er med en god fornemmelse i maven. For det der med praktikpladser er ikke noget, der holder eleverne vågne om natten. For det er der bare styr på.

-  Det er super skønt at man ikke skal gå og tænke på det hele tiden og at man er sikret resten af sin uddannelse medmindre det går helt galt, siger Christian Leth Jensen, der er landbrugsmekanikerelev.  

80 procent af eleverne på erhvervsskolerne i Aars har skrevet under på en praktikaftale. På nogle linjer, er det tal helt oppe på 90 procent. Erhvervsskolerne i Aars har fordoblet antallet af underskrevne praktikaftaler i forhold til samme tid sidste år. 

-  Det er meget specielt og noget vi selvfølgelig er meget tilfredse. Det er vi på egne vegne men også på elevernes, så de kan få sig en hel uddannelse, siger Lars Bagger Hansen, der er uddannelseschef for entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen.

Tæt kontakt til elever og virksomheder, men også en jobcafé er en af skolens ingredienser til succes.

- De er tvunget til en jobcafé en gang om ugen indtil de har fundet sig en praktikplads og i den jobcafé, der hjælper vi dem med at skrive ansøgninger og hvordan man gebærder sig til en jobsamtale, siger Lars Bagger Hansen.

Jobcaféen har hjulpet flere af skolens elever på vej.

- Man kan komme ud at vise ligesom jeg har gjort, at man dur til noget og hvem man er som person og så ansøgningen der bagefter viser at man rigtig gerne vil det, det tror jeg faktisk er nøglen til det, siger Nicolai Stahl der er landbrugsmekanikerelev. 

Succesen på erhvervsskolerne i Aars er også hjulpet på vej af succes i flere brancher.

- Vi mener at vi er en del af succesen. Man kan dårligt måle hvad der er hvad, men vi mener at vi er en del af succesen og vi kan i hvert fald se på de tal vi har at det går den rigtige vej, siger Lars Bagger Hansen.

For den enkelte elev betyder underskriften på praktikaftalen alverden.

- Jeg føler at det er rigtigt vigtigt for min uddannelse at jeg har den her praktikplads for opgaverne vil bare aldrig være de samme som de er ude i det virkelige liv, siger Christian Leth Jensen, der er landbrugsmekanikerelev.

Erhvervsskolerne i Aars efterlyser lige nu landbrugsmaskine-mekanikerelever, da de har langt flere praktikpladser end de har elever.  


Seneste nyt

fra Nordjylland