Elforsyninger vil samles

HEF og Nyfors arbejder mod at samle den nordjyske elforsyning.

De nordjyske elforsyninger HEF og Nyfors, der hører hjemme i henholdsvis Aalborg og Brønderslev arbejder mod en fusion af selskaberne.

Selskaberne skriver i en pressemeddelelse, at en fusion vil bane vejen for store effektiviseringsgevinster. Et samlet selskab vil blive det femtestørste elforsyningsselskab i landet med 425 ansatte og en egenkapital på cirka 3,8 milliarder kroner. Selskaberne har allerede nu sammenlagt deres fibernet i selskabet Bredbånd Nord, der leverer højhastighedsinternet, tv og telefoni i Nordjylland.

- Løsningen betyder, at vi bevarer lokal aktivitet og arbejdspladser i Brønderslev, samtidig med at vi vil kunne reducere driftsomkostningerne. Det har været afgørende for beslutningen for Nyfors, udtaler selskabets formand, Gerda Pedersen.

Bestyrelserne for de to firmaer vil inden nytår fremlægge det endelige forslag om fusion for selskabernes forsamlinger. Repræsentantskaberne skal behandle forslaget i to omgange inden det slutteligt skal behandles af myndighederne. Firmaerne håber på at fusionen kan ske med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2014.


Seneste nyt

fra Nordjylland