EM-guld til Mie Ø.

Aalborg Svømmeklubs stortalent Mie Ø. Nielsen satte en tyk streg under sit potentiale, da hun sikrede sig EM-guld i 50 meter ryg i ny nordisk rekord.

EM finalen for juniorer blev en stor succes for Mie Ø. Nielsen. Således formåede den unge svømmer, der netop er landet fra træningslejr i Kroatien, at svømme sig til guldet i 50 m rygsvømning i den imponerende tid 28,51.

Derved slettedes Louise Ørnstedts nordiske og danske rekord fra 2003 og rekordtiden blev forbedret med 12/100 sekunder. Mie Ø. Nielsen forbedrer samtidig sin egen danske juniorrekord med 3/10 sekunder.

En virkelig flot præstation af den unge svømmer, der forud for finaleløbet havde svømmet indledende på distancen i tiden 30,01, hvilket resulterede i en niendeplads og semifinale på distancen i tiden 29,04, hvilket her rakte til en tredjeplads.

Sølvmedaljen gik til tyske Anna-Stephanie Dietterle i 28,73 og bronze til Jessica Fullalove, England, i tiden 28,99.

Som om ovenstående ikke skulle være nok, fortsatte Aalborg-svømmeren de gode takter i indledende 200 m fri, hvor hun blev noteret for tiden 2.02,66 og blev samlet nummer seks. Dermed var en plads i semifinalen hjemme.

I semifinalen fredag aften udviste danskeren endnu mere styrke ved at tilbagelægge de 200 meter fri i tiden 2.00,32. Dermed slettede Mie her Mette Jakobsens 24 år gamle danske juniorrekord og forbedrede denne rekordtid med ikke mindre end 1,48 sekunder. Og med denne rekordtid endte Mie på en samlet tredjeplads og er nu klar til finalen på distancen i lørdagens finaleafsnit.

En virkelig imponerende dag for Mie Ø. Nielsen, der inden længe begiver sig afsted til OL som Danmarks yngste deltager.


Seneste nyt

fra Nordjylland