Bowling: Halvdelen af de danske kvinder til EM er nordjyder

Der trilles kugler og væltes kegler i Løvvang Bowling Center i Nørresundby, hvor EM løber af stablen den kommende weekend.

I disse dage træner kvinderne fra det danske bowlinglandshold frem mod EM-turneringen, som officielt bliver åbnet torsdag aften. Konkurrencen spilles fredag og lørdag. 

Hele tre af kvinderne i den seks mand store trup fra Danmark er nordjyder, og det at spille EM på hjemmebane er en helt speciel oplevelse. 

Når Sascha Wedel og hende holdkammerater træner, kan man glemme alt om fadøl og skæve skud – her er intet overladt til tilfældighederne. Hun og holdkammeraterne har travlt, for på grund af corona har EM-turneringen været udskudt fire gange. 

- Nu har jeg mega mange nerver på, vi har jo ikke spillet noget på grund af corona, fortæller Sascha Wedel. 

Fokuserer ikke på medaljen 

Til og med onsdag er der uofficielle træninger – det betyder, at banen ikke er klargjort som den vil være når turneringen går i gang - alligevel kan spillerne få en fornemmelse af banen og deres udstyr. 

Men heldigvis for Sascha Wedel er hun på hjemmebane. 

- Jeg bor her i Aalborg, og det kan jeg godt mærke, at så betyder det lidt mere for mig. 

De danske kvinder har flere medaljer i trofæskabet, men landstræneren er forsigtig. 

- Vi giver alt hvad vi har, og lade være med at kigge på medaljen. Vi kigger på muligheden for at en medalje, kan komme, siger John Guldbæk, landstræner. 


Seneste nyt

fra Nordjylland