En anholdt under karneval

Nordjylland Politi melder fortsat om et fredeligt karneval lørdag eftermiddag. Kun en er blevet anholdt. 40 har fået bøder for at urinere i opgange og op ad folks vinduer.

Kommandostationen på politigården i Aalborg, der overvåger situationen i byen og har ansvaret for politifolkene i byen, havde kl. 15.00 kun modtaget melding om, at én person skulle være anholdt i forbindelse med karnevallet.

Personen blev omkring klokken 13.00 anholdt for at indlade sig i slagsmål på Ryesgade i det vestlige Aalborg, og denne person er indbragt til Politigården til afhøring. Han kan se frem til at modtage en bøde for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Derudover har Nordjyllands Politi modtaget enkelte meldinger om spredte slagsmål i byen. Omkring klokken 13.30 var der melding om, at en person skulle være blevet overfaldet, ligesom et par kvinder kort efter klokken 14 meldte sig udsat for slag af ukendte gerningsmand. Patruljer på stedet er ved at afklare de nærmere omstændigheder.

- De fleste slagsmål var opløst og sagens parter forsvundet, da vores patruljer nåede frem. Når så mange mennesker er forsamlet i byen og drikker alkohol, så kan slagsmål jo ikke undgås, men vi skrider konsekvent ind og stopper den slags, når vi opdager det, fortæller vicepolitiinspektør Poul Severinsen, der har ansvaret for politi-indsatsen under karnevallet i Aalborg.

Vicepolitiinspektøren oplyser endvidere, at Nordjyllands Politi foreløbigt har udstedt mindst 40 bøder for urinere i det offentlige rum, og han forventer, at det tal vil blive højere som dagen skrider frem.

- Vi griber ind, hvis man urinerer i opgange, op ad folks vinduer og døre og lignede åbenlys urinering, siger Poul Severinsen og gør opmærksom på, at der er stillet toiletter op langs karnevalsruten, som deltagerne kan benytte sig af.


Seneste nyt

fra Nordjylland