En dag i Danmark

Tre timers TV om danskerne og livet i Danmark. Et nyt samarbejde mellem tv-regioner giver unikt indblik i tilværelsen i Danmark lige nu.

18 danskere er hovedpersoner i deres eget liv, og for en dag også i seernes liv.

Den 6. juni 2012, blev de nemllig fulgt af hver sin videojournalist.

Det er fra hospice på Lolland til fødegang i Vendsyssel. Fra cykelløb på Fyn til petanquemesterskab i Midtjylland. Og fra folkemøde på Bornholm til færgefart ved Als.

De seks regioner TV2/Nord, TV/MIDT-VEST, TV Syd, TV2/Fyn, TV2Øst og TV2/Bornholm er gået sammen om at portrættere hverdagslivet i Danmark.

I hvert af de tre afsnit af en times arighed kommer seerne rundt til seks forskellige steder i landet.

I det første af de tre programmer følger vi patienterne på Svanevig Hospice, der har ikke langt igen, hvor livet anderledes lige er begyndt for de nyfødte på Sygehus Vendsyssel. På Bornholms Højskole mødes kursister i familiære omgivelser til bridgekursus, hvor der til gengæld er lidt mere konkurrence at spore til cykelløb i Odense og petanquemesterskaber i Kjellerup, alt imens færgen "Bitten" har sin vante gang mellem Jylland og Als.

Programmet har premiere på TV2/Nord torsdag den 8. november kl. 21.30.

I det andet program siger landmandskonen i Rødekro godmorgen til køerne, i Allinge gør pedellen klar til Folkemøde, i Faaborg forbereder Tuco Marine sig på royalt besøg, i Aalborg hjælper en socialarbejder en ung misbruger, i Holbæk har en tyrkisk kvinde lavet en humørklub midt i betonbyggeriet, og en ung cirkusartist forsøger at træne ænder i Jægerspris.

Det program kan ses på TV2/Nord torsdag den 15. november kl. 21.30.

I det trdje og sidste program tager veterinærsygeplejersken i Næstved sig af syge dyr, i Skive sender travtræneren sine heste ud på travbanen, i Refsvindinge bliver der brygget 28 forskellige øl, på Bornholm skal der røges laks, rejer og sild, i Grønninghoved driver lejrchefen campingpladsen på 20. år og i Horsens Statsfængsel er der Metallica-koncert.

Programmet sendes på TV2/Nord tordag den 2. november kl. 21.30.

Den 12. december sker det igen. De seks tv-regioner sender igen videojournalisterne i marken, for at vise en (næsten) almindelig vinterdag i danskernes liv. Programmerne forventes sendt i februar-marts 2013.

Flere nyheder fra TV2 Nord