En glad landmand midt i krisen

Nordjysk landbrug er i en historisk krise. Hundredvis af landmænd ventes at gå konkurs. Men det er lys i mørket.

Landmand Poul Sørensen fra Fjerritslev har ekstra grund til at smile for tiden. Han er nemlig blevet tildelt 2 millioner kroner i stats- og EU støtte til at udvide sin mælkeproduktion. Han er derfor noget så usædvanligt som en glad landmand. En landmand, for hvem det går godt. I dag fik han et synligt bevis.

Poul Sørensen er mælkeproducent, og han har netop fået økonomisk tilskud. Tilskuddet er skaffet i tæt samarbejde med LandboNord.

- Jeg er ydmyg overfor at det er lykkedes. Sådan kan jeg ligeså godt sige det, som det er. For der var chancer nok for, at det skulle mislykkes. Nu er vi så kommet hertil. Så glæder jeg mig over det. Men jeg ville glæde mig endnu mere, hvis ikke det var så hårdt for erhvervet som sådan. Men jeg kan ikke gøre noget ved det. Jeg kan bare passe min egen butik og så få det bedste ud af den, siger han.

De nordjyske mælkeproducenter er i alvorlig krise. Mens flere landmænd har måttet lukke og slukke, er Poul Sørensen i gang med at fordoble sin egen produktion.

- Han har jo været enormt skarp på at have en produktiv bedrift, og har vist igennem flere år at han er en dygtig landmand. Og så har han været godt til at skære det her projekt til, så det ikke bliver for dyrt, siger Karoline Holst, der er Miljøkonsulent ved LandboNord.

I dag fik Poul Sørensen det synlige bevis på, at støttekronerne er på vej. Et bevis, som han er meget glad over. Den økonomiske støtte er nemlig med til at gøre en større udvidelse af gården mulig.

- Når man skal ting finansieret så er det jo en klar fordel. Og banken er da også rigtig glade for, at jeg får pengene. Får det afdrager jo med det samme noget gæld der jo, af de rigtig dyre penge kan man sige, siger Poul Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland