19-årige Magnus skal til DM i Skills: - En guldmedalje vil åbne mange muligheder for mig

300 nordjyske lærlinge og elever fra erhvervsskolerne er ved at gøre klar til Danmarksmesterskaberne i skills, der begynder på torsdag i Næstved.

Her skal de unge på erhvervsskolerne dyste om at blive Danmarks bedste indenfor netop deres fag. 

Tegningen over den blide, Magnus Torp Villadsen og de øvrige tømrere skal bygge til DM i Skills.
Tegningen over den blide, Magnus Torp Villadsen og de øvrige tømrere skal bygge til DM i Skills.
Foto: Pia Kjelgaard Beltoft

Der dystes i 43 forskellige konkurrencefag, f.eks. bager, murer, tjener, kok og frisør, og 17 demonstrationsfag som landmand, chauffør, gartner og skiltetekniker.

Her fra Nordjylland sender vi blandt andet den 19-årige tømrer Magnus Torp Villadsen.

Magnus skal dyste som en af de allerførste håndværkere i konkurrence. Han skal nemlig 'tyvstarte' i tre timer allerede onsdag eftermiddag, selv om konkurrencerne officielt først begynder torsdag.

Sammen med sine fire konkurrenter fra landets øvrige regioner, har Magnus Torp Villadsen 21 timer fordelt på tre dage til at bygge en tro kopi af en såkaldt blide - en kastemaskine fra middelalderen.

quote Jeg håber, min bliver den bedste opgave i Næstved, men jeg kender ikke til de andre deltagere, så jeg tør ikke sige det. Jeg er meget spændt. Jeg forventer, det bliver en rigtig god og enestående oplevelse.

Magnus Torp Villadsen, tømrerlærling 

Magnus har øvet sig de seneste tre uger og har allerede snittet tre øve-kopier. Håbet er at hive guldet hjem til Nordjylland.

- Jeg håber, min bliver den bedste opgave i Næstved, men jeg kender ikke til de andre deltagere, så jeg tør ikke sige det. Men jeg er meget spændt. Jeg forventer, det bliver en rigtig god en enestående oplevelse, siger Magnus Torp Villadsen. 

Det unge håb for de nordjyske erhvervsskoler er da heller ikke i tvivl om, hvad han vil sige til at få en guldmedalje om halsen.

- Det vil betyde rigtigt meget. Den er rigtig god at have på CV'et, og det åbner mange muligheder for specialopgaver. Min mester vil da nok også blive rimelig stolt, fortæller Magnus.

Alle DM-vinderne i de enkelte fag går direkte videre til Verdensmesterskaberne, der afholdes i Kazan i Rusland til oktober.

Om SkillsDenmark

  • En nonprofit organisation, som arbejder med talentudvikling, eksponering og internationalisering inden for danske erhvervsuddannelser.
  • SkillsDenmark arrangerer DM i Skills, de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser.
  • SkillsDenmark sender også danske unge lærlinge og elever af sted til de store internationale konkurrencer WorldSkills og EuroSkills.
  • Derudover arbejder SkillsDenmark for at fremme erhvervsuddannelsernes image.

    Kilde: skillsdenmark.dk

Seneste nyt

fra Nordjylland