- En katastrofe for byen

Børne- og Ungdomsforvaltningens sparekatalog er blevet trimmet, så "kun" to skoler nu står til lukning.

Den økonomiske krise i Frederikshavn er foreløbig endt med, at der bliver lukket to skoler - og at der sker nedskæringer på flere andre af de kommunale skoler. Jerup Skole og Elling Skole står til lukning.

-Det kan blive en katastrofe for byen, for vi har jo masser af foreningsliv, butikker og andre ting. Det værste er, hvis børnefamilier ikke vil flytte til Elling nu, siger Dorte Mariegaard, formand for skolebestyrelsen i Elling.

I Jerup er humøret heller ikke for godt.

- Selvfølgelig er lærerne og børnene usikre på fremtiden og frustrerede over det her, siger Per Hesthaven, skoleleder på Jerup Skole.

Skolelukningerne er en del af den spareplan, der blev præsenteret i Frederikshavn onsdag. Alene på børne- og ungdomsområdet skal Frederikshavn Kommune spare 53 millioner kroner. To skolelukninger er ikke nok, og derfor skal der stadig findes 40 millioner kroner.

- Vi har været mange steder i institutions-området og skal nok nå de besparelser. Det er jo det, der er opgaven - selvom vi først kommer helt i mål i 2016. Vi har mange opsigelsesfrister at tage hensyn til, siger Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland