En læreplads vil betyde alt

Det er ikke nemt for de unge at finde lærepladser.

Tømrerlærling Michael Bisgaard, fra Tech College, Aalborg drømmer om at få en læreplads. Det samme gør 2.127 andre lærlinge i Nordjylland.

- Det er desværre meget svært for de unge, at få en læreplads, da udbuddet er blevet mindre i år, siger Per Kristensen, afdelingsleder, Praktikcenter Tech College, Aalborg.

De unge tilbydes i stedet et praktikforløb på Praktikcenter Tech College, Aalborg. Nye undersøgelser viser, at skolepraktik kan være på højde med en læreplads, rent udbyttemæssigt. Eleverne føler bare ikke at det er det samme, som en læreplads.

- Hvor meget vi end anstrenger os for at simulere at det for eksempel er et autoværksted, ja så synes de unge ikke, at det er ligesom ude i den virkelige verden. De savner det autentiske miljø med kunder og deadlines, siger afdelingsleder Per Kristensen, Praktikcenter Tech College, Aalborg.

-

På landsplan mangler cirka 12.000 elever en læreplads og i Region Nordjylland mangler 2.127 en plads.

TV2/Nord opfordrer alle, der på den ene eller anden måde kan bidrage med en læreplads til at melde sig i den gode sags tjeneste. I mellemtiden fortsætter vi jagten på lærepladser.


Seneste nyt

fra Nordjylland