En lille bil fik stor opmærksomhed

Dansk Sekura Mini fra 1983 løb med opmærksomheden på stumpemarked i Aars.

Lørdag bød Messecenter Vesthimmerland inden for til det traditionelle stumpemarked i Aars.

Samlige stande var fyldt op med alverdens herligheder for alle, der elsker gamle køretøjer på både et, to, tre eller fire hjul.

Samtidig var der naturligvis også tonsvis af reservedele og meget andet rustent guld til glæde for de flere tusinde gæster fra nær og fjern.

En af gæsterne var Hans Pedersen fra Dronninglund. Han er ejer af en dansk Sekura Mini fra1983 - en bil der er bygget på traktor-førerhus-fabrikken Sekura.

Der findes kun et eneste eksemplar i hele verden, og det lille køretøj var det helt store trækplaster.

- Jeg er meget glad for den her bil. Jeg vil da også godt indrømme, at den somme tider kan gøre mig helt rørt, siger Hans Pedersen.

Det var en skotsk designer, der byggede bilen for Randersfirmaet Sekura. Men Sekura gik i betalingsstandsning og mistede interessen for projektet og bilen.

- Enten skrotter vi den eller også tager vi den med til Skotland, sagde de til mig. Heldigvis for mig, så tog de den med til Skotland, siger Hans Pedersen.

I Skotland fandt Hans Pedersen nemlig bilen, købte den og tog den med hjem til Danmark.

Hans Pedersen har brugt mange timer på at grave historien om den lille bil frem fra arkiverne, og i mellemtiden er Sekura blevet overtaget af et hollandsk firma, der nu også gerne vil se bilen.


Seneste nyt

fra Nordjylland