En lille trøst: Erik og Nick modtager penge fra indsamling

Foto: Mette Kristensen

Nick Vejle og Erik Schack, der begge var involveret i Strandby-ulykken, fik i dag over 20.000 kroner hver fra en indsamling startet i november.

Pengene fra indsamlingen til Erik Schack og Nick Vejle, der i august var involveret i arbejdsulykken på Strandby Havn, blev i dag givet videre til de to mænd, som i dag lever med store følgeskader efter ulykken. 

Indsamlingen blev sat i gang den 20. november og sluttede den 7. december. Og trods den korte tid lykkedes det alligevel at samle 21.849 kroner ind til både Erik Schack og Nick Vejle. 

Jeg tror ikke, der er nogen, der aner, hvor meget det her betyder for Nick og mig.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der aner, hvor meget det her betyder for Nick og mig. Vi skal kæmpe hver eneste dag for at få tingene til at hænge sammen, siger Erik Schack til TV2 Nord efter at have modtaget checken. 

Indsamlingen blev startet af sygeplejeskestuderende Louise Larsen, der blev så rørt af historien om Nick Vejle og Erik Schack, at hun følte, hun skulle gøre noget for at hjælpe. 

- De er ladt i stikken. Det er en alvorlig sag og nogle alvorlige ulykker, de har været igennem - det er skrækkeligt nok i sig selv, og så oven i får de slet ikke den hjælp eller det økonomiske fundament, de har brug for, sagde Louise Larsen tilbage i november om baggrunden for, hvorfor hun sammen med sin søster og sin kæreste satte gang i indsamling, via hjemmesiden caremaker.dk.

 

01:39

Du kan se TV2 Nords indslag om Nick Vejle her

Luk video

 

Fakta om Nick Vejle og Erik Schack

Erik Schack og Nick Vejle var begge involveret i den arbejdsulykke på Strandby Havn, der i august kostede to mennesker livet. 

Erik Schack var den første Falck-redder, der nåede frem til fiskekutteren. Her indåndede svovlbrintedampe, som betød, at han efterfølgende fik tre blodpropper i hjernen. I dag er han delvist lam i venstre af kroppen. 

Nick Vejle arbejdede på havnen og var også blandt de første, der gik ombord på den fiskekutter, hvor to mænd omkom netop som følge af de giftige dampe. Nick Vejle pådrog sig en hjerneskade og kan i dag ikke tale. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord