En Sand kamp for comeback

Fodboldspilleren Camilla Sand har ikke været på banen i næsten to år. Og der er langtfra sikkert, at den 25-årige Fortunaspiller nogensinde vender tilbage til fodbold på højeste niveau.

Mesterskaber på stribe og en lovende karriere på landsholdet. Alt tegnede lyst for den blonde midtbanespiller Camilla Sand, lige indtil en skade ramte kort før vinterpausen i 2009. En skade der ved øjekast ikke blev anset som alvorlig.

- Jeg trænede flere gange og forsøgte med comebacks, da jeg ikke troede det var alvorligt. Men da smerterne i min hofte blev ved at komme igen, fik jeg det undersøgt og fik besked på at holde mig i ro i en længere periode. Det var hårdt, pludselig kunne jeg bare sidde derhjemme og læse en bog. Førhen var mit liv jo bygget op omkring fodbold 5-6 gange om ugen, fortæller Camilla Sand til TV2/Nord.

Men det var kun begyndelsen på de næsten to år med skader, som den 25-årige pige med den gode boldføling skulle igennem. Ingen kunne stille en præcis diagnose, og det førte til, efter et halvt år med skaden, at hun i sommeren 2010 ikke forlængede kontrakten med Fortuna Hjørring.

- Det gav ikke mening, jeg anede jo ikke om hvad jeg fejlede og hvornår jeg kunne komme i gang med fodbold igen. I stedet gjorde jeg min bachelor færdig, sparede penge sammen og rejste ud i verden, noget som jeg fodbolden ellers aldrig havde givet tid til, siger Camilla Sand.

I august 2011 stillede en hoftespecialist i Århus endelig den længe ventede diagnose. En komplikation i brusken i låret var problemet, en operation nødvendig.

TV2/Nord har mødt Camilla Sand der fortæller historien om at miste det ens hverdag er bygget op omkring, om uvisheden og om tankerne om at sætte helbredet på spil i sportens tjeneste. Se med i sporten på TV2/Nord søndag aften kl.19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland