Enan Galaly: Vi har en udfordring

Ejeren af Hotel Hvide Hus og Hotel Phønix i Aalborg erkender, at kæden står med en stor økonomisk udfordring. Han forsøger nu at frasælge hoteller i kæden.

TV2/Nord har talt med Enan Galaly, der i dag opholder sig på Grand Hotel Sauerhof i Wien, som kæden også ejer. Galaly mener, at det ikke kun er hans hotelkæde, men hele branchen, der er i krise.

Dagbladet Børsen beskriver i dag, at Helnan-hotellerne er tæt på økonomisk kollaps, efter et samlet underskud på 130 millioner kroner over fem år.

Enan Galaly, der ejer hotelkoncernen, forklarer, at tabet skyldes nedskrivninger.

- Det er pga. nedskrivninger i aktiver af værdier. Det svarer til cirka 40 mio. kr. som revisionsfirmaet har besluttet. Det blander jeg mig ikke i, siger Enan Galaly.

Revisionsfirmaet vil ifølge dagbladet ikke stå inde for overlevelsen af hotelimperiet. Den karismatiske hotelejer lader sig dog ikke gå på.

- Vi skal ikke undervurdere, at koncernen ejer markante bygninger og store grunde. Revisionen gør jo som de skal, for de har en masse ansvar, efter alt hvad der er sket i USA med krisen og sådan, men jeg undskylder for dem på en måde, fordi de står med ansvaret, hvis der sker noget. Så jeg respekterer revisorens regnskab, men jeg hænger mig ikke i det, siger Galaly til TV2/Nord.

Enan Galaly vil nu forsøge at frasælge nogle af hotellerne for at finde kapital. Helnan-koncernen ejer og driver 15 hoteller verden over med i alt 1200 medarbejdere.

- Vi har aktiver, vi har værdier og personale, som mange andre måske gerne vil aktionere i for at gavne projekterne rundt omkring i verden. Vi har erfaringen, som ingen i Danmark. Og alt det her kan omsættes til penge, siger hotelejeren.

- Inden for få måneder, så har vi en anden situation, håber jeg, slutter Galaly.


Seneste nyt

fra Nordjylland