Endelig: Første havne-spadestik taget i Hanstholm

Bare et døgn efter kontrakten på en havneudvidelse i Hanstholm var skrevet under, tog miljøministeren det første spadestik.

Flere måneder, før det egentlig var planlagt, begyndte arbejdet med den store udvidelse af Hanstholm Havn onsdag. Her tog miljøminister Esben Lunde Larsen det symbolske første spadestik sammen med Lene Kjelgaard Jensen.

Arbejdet vil komme til at koste 500 millioner kroner, og når det er fuldført, vil Hanstholm Havn ikke kun have fået mere plads, den vil også kunne modtage større skibe.

Den endelige kontrakt på arbejdet blev skrevet under tirsdag. 

- Det er rigtigt stort og har rigtig stor betydning. Og det er netop også derfor, vi har arbejdet sådan på den her udvidelse, fordi et af de store erhvervspotentialer, vi har, det er udviklingen her omkring Hanstholm Havn, sagde Thisteds borgmester, Lene Kjelgaard (K) ved den lejlighed. 

Med spadestikket er det et gammelt ønske om en større havn, der er på vej til at gå i opfyldelse i Hanstholm. Et ønske, der for fire år siden blev sparket til hjørne. 

Med udvidelsen får havnen nye ydermoler, 160.000 kvadrater mere plads og en øget vanddybde fra syv til 11 meter. I dag arbejder omkring 600 på havnen i Hanstholm. Når udvidelse er helt færdig er håbet, at det har givet 450 ekstra nye job på havnen.

Hanstholm Havn er 50 år gammel. Byggeriet forventes færdig om tre år. 


Seneste nyt

fra Nordjylland