ENDELIG: I Løkken må de kystsikre

På et dialogmøde mellem Kystdirektoratet, Hørring Kommune og grundejere fra Kongestien Løkken blev det i dag besluttet, at de udsatte grundejerejere gerne må kystsikre deres huse med sten.

Grundejerne ved Kongestien i Løkken har længe kæmpet for at få lov til at kystsikre området med sten. Gentagne gange har Kystdirektoratet vendt tommefingeren nedad, men på et dialogmøde i dag blev det besluttet, at grundejerne alligevel gerne må kystsikre med sten foran deres huse.

Dermed slutter en tre år lang kamp mod kystdirektoratet for husejerne, og de var da også svært tilfredse med udfaldet af dagens møde.

- Det føles dejligt, hvorfor skulle vi helt herud for at få lov til det. De her huse skal være vores kommende hjem, det lader man ikke bare falde i vandet. Fornuften har sejret, og det er fantastisk, at det kan lykkes. Så stopper krigen, og så skal alle se til sommer, hvordan Løkken den vil blomstre op, siger grundejer i Løkken Stig Nyborg til TV2 Nyhederne.

-Jeg tror godt, jeg kan love, at vi starter med gravemaskinerne på mandag. Vi er meget meget tilfredse, siger grundejer Morten Nielsen til TV2 Nyhederne.

Det er ikke kun sommerhuse, der er i området. Flere af husene bliver også brugt til helårsbeboelse, og de var i akut fare for at falde i vandet.

Kystdirektoratet har tidligere afvist grundejernes ønske om at lave en såkaldt hård kystsikring med sten. De mente i stedet, at sandfodring godt kunne gøre det på trods af, at flere meter kyst hvert år forsvandt. I dag blev det så besluttet, at grundejerne gerne må beskytte med sten og sandfodring.


Seneste nyt

fra Nordjylland