Endelig: Nu begynder byggeriet på Budolfi Plads

Efter godt tre måneders miljøsanering er NCC nu klar til at tage hul på byggeriet på Budolfi Plads midt i Aalborg, som vil stå færdig i 2019.

Du har nok opdaget, at Budolfi Plads ikke helt ligner sig selv længere, og at man ikke kan komme igennem eller parkere der. Og du har måske også undret dig over, hvad der egentlig er foregået bag afspærringerne.

For selv om pladsen har været spærret af siden den 1. marts, er det ikke meget byggeri, der er sket. Derimod har man udført en miljøsanering og etableret byggepladsen - og nu er NCC, som er entreprenør på byggeriet, klar til at tage hul på det, det hele handler om:

At bygge. Og at forvandle Budolfi Plads fra en nedslidt plads til et grønt bymiljø. 

Aalborg Kommune har nemlig netop vedtaget den lokalplan, der gør det muligt at tage hul på byggeriet. Pladsen skal nemlig fra 2019 rumme både p-kælder, dagligvarebutik, restaurant, café, butikker og boliger.

At der nu for alvor kan ske ting og sager på pladsen glæder områdedirektør hos NCC, Henrik Krogh Holm:

- Vi glæder os meget til at komme i gang på pladsen. Det er et spændende og komplekst projekt, som vi har arbejdet på meget længe. Derfor er det også ekstra dejligt nu for alvor at komme i gang med at omdanne Budolfi Plads til glæde for aalborgenserne, siger han. 

Den første facade i det nye byggeri er allerede klar - Rema1000 har været med i projektet fra start og få vinduer i Vingårdsgade. De øvrige erhvervslokaler står Nybolig Erhverv Aalborg for at få afsat, og her har der allerede været flere forespørgsler.

Hvad byggeprocessen angår vil resten af 2017 handle om at få lavet fundament til bygningen. Det er nemlig ikke så let at arbejde i en by som Aalborg, hvor der er en arkæologisk undergrund og mange andre omkringliggende bygninger at tage hensyn til.

- En af konsekvenserne af at bygge inde midt i byen er, at vi må tage alternative metoder til fundering af bygningen i brug. I stedet for pilotering anvender vi borede fundamentspæle, der støbes på stedet. Det er en proces, der er langt mere tidskrævende end normalt og vil tage det meste af 2017, siger Jakob Søe Lundgaard, projektchef ved NCC. 


Seneste nyt

fra Nordjylland