Endnu en cruisekæmpe ankommer til Aalborg

Aalborg fortsætter med at vækste som destination for de store cruiseskibe. I dag er skibet 'Nautica' ankommet på lynvisit.

Aalborgenserne har for få dage siden sagt farvel til næsten 80 store træskibe i forbindelse med Tall Ships Races.

Tirsdag sagde træskibene og deres besætninger så farvel til Nordjylland, men allerede i dag er en ny cruiser ankommet til havnefronten, hvor borgmester Thomas Kastrup Larsen tog imod skibet og passagererne.

Der er tale om cruiseskibet 'Nautica', der hører til i den mindre men til gengæld superluksuriøse klasse. Skibet har i løbet af de sidste par år været gennem en hundedyr opdatering, hvor hun blandt andet har fået nye teak-dæk, nye murede vægge ombord i sten, nydekorerede suiter og kahytter i ny-klassisk design, skriver værftet på deres hjemmeside.

Ombord finder man fire restauranter, fitnesscenter og spa, otte lounges og barer, et casino til de spillelystne og 342 kahytter, hvoraf de fleste har privat balkon med havudsigt.

Skibet har plads til 400 besætningsmedlemmer fra Europa, som betjener de 684 gæster, der boltrer sig på skibets 180 meter længde og 30 meter bredde.

'Nautica' stikker afsted senere i dag med kurs mod Lysekil i Sverige.

Cruiseskibet er langt fra det eneste krydstogt skib, der lægger til kaj i Aalborg Havn i år. I alt er der planlagt 13 besøg fra de store skibe i 2015, mens Aalborg i 2016 får 21 anløb. Det vil gøre Aalborg til Danmarks tredje største cruisehavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland