Endnu en kæmpedonation til Kunsten

To fonde fra Salling donerer 20 millioner kroner til KUNSTEN, hvilket sammen med 100 andre donerede millioner skal sikre 8.000 kvadratmeter ekstra udstillingsareal.

I juni donerede A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Det Obelske Familiefond til sammen 100 millioner kroner. Nu spæder Salling også til - med tyve millioner ekstra.

- Det betyder, at vi nu kan sætte det omfattende projekt i gang, da økonomien nu er sikret til den forestående modernisering af Alvar Aaltos byggeri, udtaler museumsdirektør Gitte Ørskou.

Med uddelingen fra Sallings to fonde er økonomien sikret til den store opgave at revitalisere den fredede bygning, der er den finske mesterarkitekt Alvar Aaltos eneste byggeri i Danmark. Projektet vil både føre bygningen tilbage til fin stand og fremtidssikre museet med bl.a. knap 8000 kvadratmeter ekstra udstillingsareal.

Herman Sallings enke, Karin Salling, sidder i Købmand Herman Sallings Fonds bestyrelse, og er næstformand.

- Aalborg har altid været en vigtig by i forhold til min mands livsværk. Han var både glad og stolt, da han åbnede stormagasinet Salling i Aalborg i 1962. Aalborg har altid været en god handelsby, og borgerne har taget godt i mod de forretninger, Dansk Supermarked har etableret i de efterfølgende år. Derfor er jeg meget glad for, at vi med denne donation kan give noget tilbage til aalborgenserne, siger Karin Salling.

Også Aalborg Kommune har afsat midler på sit 2014-budget til at bringe projektet i mål og dermed fremtidssikre byens kunstmuseum til stor glæde for museets ledelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland