Endnu en nordjysk dødsulykke er i 3F's søgelys

Denne gang drejer det sig om en 64-årig mand, der mistede livet, da en skorsten væltede ned over ham.

Fagbladet 3F kan nu afsløre, at det ikke får retsligt efterspil for en arbejdsgiver fra Mors at en 64 årig mand mistede livet, da en skorsten væltede ned over ham i forbindelse med nedbrydning af et hus. Og det er stærkt kritisabelt, at Arbejdstilsynet har en praksis med at henlægge dødsulykker. Sådan lyder det fra det advokatfirma,  der repræsenterer enken i denne sag.

Det skriver Fagbladet 3F.

I første omgang udstedte Arbejdstilsynet efter dødsulykken i juni 2012 et forbud til arbejdsgiveren og lukkede arbejdspladsen. Men senere indstillede tilsynet til politiet, at dødsulykken blev henlagt. Tilsynet vurderede, at arbejdsgiveren og den omkomne havde "et særligt nært forhold". Dagen efter standsede politiet efterforskningen - og dødsulykken blev henlagt med henvisning til Arbejdstilsynets indstilling.

- Det er stærkt kritisabelt, at Arbejdstilsynet har en praksis med at henlægge dødsulykker, hvis arbejdsgiveren og den afdøde var i familie. Og det er endnu mere problematisk, når tilsynet – som i denne sag, hvor folk ikke var i familie - konkret går ind og vurderer, hvor godt folk kendte hinanden i forhold til, om der skal rejses en sag efter straffeloven eller ej, siger advokat Henrik Juel Halberg fra Bjørst Advokatfirma til Fagbladet 3F.

Det er ikke første gang, at myndighederne ikke fører sag i en alvorlig arbejdsulykke. I forbindelse med en arbejdsulykke på havnen i Strandby ved Frederikshavn blev sagen henlagt. Ulykken kostede to mænd, en onkel og en nevø, livet.


Seneste nyt

fra Nordjylland