Endnu en øvelse: Kampklædt politi i Aalborgs gader torsdag

Fra torsdag morgen til midt på eftermiddagen vil nordjyderne opleve, at kampklædte politistyrker indtager Aalborgs gader. Der er heldigvis kun tale om en øvelse.

Onsdag aften blev trafikken gennem Limfjordstunnelen pludselig holdt tilbage. En uvarslet øvelse med Nordjyllands politi og Beredskabscenter Aalborg betød at tunnelen var spærret i en lille halv time, og bilisterne måtte derfor enten væbne sig med tålmodighed eller finde alternative ruter.

Torsdag er den så "gal" igen. Nordjyllands Politi afholder endnu en øvelse, og borgerne i Aalborg by vil derfor kunne opleve kampklædte betjente i gaderne, og sågår skud - med løst krudt.

Det kan måske se lidt voldsomt ud med bevæbnet politi, men der er kun tale om en øvelse

- Det kan måske se lidt voldsomt ud med bevæbnet politi, men der er kun tale om en øvelse – så der er ingen grund til at blive urolig. Det er vigtigt, at vi holder vores medarbejderes kompetencer ved lige,” siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi.

Øvelsen er stablet på benene, så politistyrken kan oprethelde sin "beredskabsparathed", så de med vished kan sige: Vi er klar, hvis der sker noget.

Øvelsen foregår på forskellige lokationer i Aalborg og begynder klokken 09.00. Den slutter igen klokken 15.00.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord