Endnu flere brande i det nordjyske

Arkivfoto. Foto: TV2/Nord

Bølgen af brande fortsætter - både i Hulsig og Brovst måtte beredskabet rykke ud torsdag.

Den bagende sol og ingen vand giver tør vegetation, der nemt antænder. Onsdag kunne to brande direkte henledes til den tørre vegetation, og torsdag er den gal igen.

Klokken 12.32 rykkede Falck i Aalbæk ud til en mindre naturbrand i et sommerhus nord for Hulsig. Her var 5-10 kvadratmeter skovbund brændt i nærheden af et sommerhus.

Brandårsagen er endnu ukendt.

- Om det er et glasskår, der har reflekteret solen, eller om det er en cigaret, der er smidt, ved vi ikke, siger indsatsleder Bo Isaksen.

Ved Brovst rykkede beredskabet ud til mellem 3000 og 5000 kvadratmeter høstet mark, der brændte.

Det var angiveligt en del på traktoren, der var gået i stykker og skabte varme, som endte med at antænde halm, der var ved at blive fragtet.

Traktorføreren forsøgte i første omgang at slukke branden ved at køre over halmen, men måtte give op og forlade stedet for at tilkalde hjælp.

Klokken 14 var der styr på branden og gang i efterslukningen. På det tidspunkt var cirka 1000 kvadratmeter brændt. Det fortæller indsatsleder Ole Leonhard ved Jammerbugt Beredskab.

Ingen nordjyske kommuner har endnu udstedt afbrændingsforbud.

Ved beredskabscenter Hjørring, der også måtte rykke ud til en lille naturbrand over middag, fortæller indsatslederen, at de holder igen med at udstede afbrændingsforbud.

- Vi er opmærksomme på, at der er tørt, men indtil videre nøjes vi opfordre folk til at være forsigtige. De skal have lov til at grille deres bøffer her i sommervarmen, siger indsatslederen.

Klokken 14.08 var der endnu en melding om brand - denne gang i Frederikshavn. Her havde en beboer på et plejecenter tændt sit komfur, men havde glemt en bog, der lå på kogepladen, og dermed gik ild i. Der kom dog hurtigt styr på branden.

Beboeren blev kørt til rutinemæssig kontrol. Lejligheden blev lettere røgskadet ved branden.

Flere nyheder fra TV2 Nord