Endnu ingen EM-billet til Helenius

Landstræner Morten Olsen er kommet tættere på at finde ud af, hvem de sidste to pladser skal gå til ved EM, men den endelige beslutning er endnu ikke taget.

Nicklas Pedersen må vente lidt endnu. Det samme gælder Kasper Lorentzen i FC Nordsjælland og Nicklas Helenius i AaB.

Landstræner Morten Olsen er blevet klogere efter søndagens kampe i Superligaen, men han tager først den endelige beslutning på torsdag, efter den sidste spillerunde.

- Jeg ved ikke, om jeg har set en masse kampe. De spillede jo samtidig, så det var svært. Men jeg så da én kamp, lyder det afdæmpet fra Morten Olsen.

- Om jeg er blevet klogere relaterende til, hvem vi skal udtage til EM? Nå jo, det handler jo ikke om 10 navne. Det handler om forholdsvis få navne.

- Så ja, jeg er blevet klogere. Men vi tager ikke beslutningen, før den sidste kamp er spillet, siger han.

Lorentzen blev matchvinder for FC Nordsjælland i 1-0-sejren over Brøndby, og den offensive midtbanespiller er et varmt bud på en af de to sidste EM-pladser.

- Vi vil ikke tage nogen beslutning før, for så kan det være, vi demotiverer nogle, og vi motiverer nogle meget. Og der er stadig noget på spil, så det tager vi hensyn til, siger Morten Olsen.

Heller ikke Nicklas Pedersen er sikker mand i den danske trup endnu, selv om han har trænet med siden i torsdags.

- Jeg er ikke overbevist endnu, for så skulle jeg have sagt det i lørdags. Jeg vil hellere se ham i flere træninger, forklarer Morten Olsen.

På nuværende tidspunkt tæller den danske EM-trup 21 spillere, og senest 29. maj skal det europæiske fodboldforbund have en liste med 23 navne.

- Vi beslutter os for resten på torsdag, fastslår landstræneren.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland