Energibyen Frederikshavn

Vækstforum Nordjylland har svaret positivt på den første ansøgning om midler til at realisere planen om Energibyen Frederikshavn.

Stor pulje
Den halve million kroner fra Vækstforum Nordjylland kommer fra den pulje på i alt 170 mio. kr., som Vækstforum har til at skabe vækst og balance i den nordjyske region.

Foranalyse
Pengene er bevilliget til udarbejdelse af en foranalyse og til udvikling af en forretningsplan for Energibyen Frederikshavn.

Demonstratorium
Frederikshavn skal være "demonstratorium" - på samme tid en legeplads og et levende laboratorium, hvor Danmarks fremmeste energiteknologi bliver udviklet, afprøvet og demonstreret i fuld skala.
Energibyen Frederikshavn bliver et udstillingsområde for dansk energiteknologi ved at vise, at den rigtige kombination af energiteknologier kan forsyne verdens byer med udelukkende vedvarende energi.

Spydspids
Energiby-projektet har fået en kompetent spydspids. Tidligere Elsam-direktør, Peter Høstgaard-Jensen har sagt ja til posten som arbejdende bestyrelsesformand for Fonden Energibyen Frederikshavn, der er under stiftelse.

Hvem han er
Peter Høstgaard-Jensen er uddannet civilingeniør med speciale i kemi, og han har bl.a. været direktør for Nordkraft. Gennem årene har han desuden varetaget bestyrelses- og forretningsudvalgsposter, og han var en af ophavsmændene bag projektidéen.
"Frederikshavn som et levende energi-udstillingsvindue for en hel verden", som blev præsenteret på Energy Camp 06.
Han har siden været tilknyttet Vækstforum Nordjylland som energikonsulent og beskæftiger sig med erhvervsrådgivning og bestyrelsesarbejde.

- Peter Høstgaard-Jensen er med sit netværk, sin viden og 30 års erfaring indenfor el- og energibranchen et stort aktiv for projektet, udtaler borgmester Erik Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland