Energinord laver aftale med elbilsproducent

Nordjyske ejere af el-sportsvogne Tesla kan nu køre rundt på vindmøllestrøm

Energinord og sportsvognsproducenten Tesla har lavet en aftale, der garanterer, at det er vindmølle strøm, der lader batterierne op i den el-drevne sportsvogn.

Hvis Tesla-ejerne lader bilen op ved Superladestationen nord for Aalborg, så kommer strømmen fra en 8 megawatt vindmølle i Lyngdrup nord for Aalborg. I Danmark er der i alt otte superladere, der gør det muligt at tanke vindmøllestrøm.

-Som energivirksomhed har vi et særligt medansvar i forhold til, hvordan vores forbrug påvirker jordens klima og miljø. Ikke kun nationalt, men også internationalt. Derfor har vi en vigtig opgave i at påvirke virksomheder og forbrugere i retning mod vedvarende alternativer og et lavere forbrug. Aftalen med Tesla er således en godt eksempel på, hvordan vores målsætning bliver til virkelighed, siger Anders Thomsen fra Energinord.

Det tager kun 30 minutter at lade bilen helt op ved en Superlade pMan skal dog være ejer af en Tesla Model S, for at kunne benytte de gratis Superladere. Andre eldrevne biler kan ikke koble sig på Superladerne.

Tesla og Energinord oplyser, at de har leveret omkring 1.000 megawatt-timer vedvarende energi til danske og udenlandske Teslaer, hvilket svarer til, at der allerede er kørt 5.000.000 millioner CO2-neutrale kilometer på kryds og tværs af Danmark i 2015 alene.


Seneste nyt

fra Nordjylland