Energinord sælger CO2-fri strøm

 Energinord sælger CO2-fri strøm

Det nordjyske el-selskab Energi Nord giver nu forbrugerne mulighed for at få CO2-fri strøm.

Det er ikke kun nordjyderne der kan skifte til den miljøvenlige strøm. Det kan alle, uanset hvor de bor i landet. Typisk vil en familie med et årligt energiforbrug på 5.000 kWh på den måde kunne skåne miljøet for udledning af 2,2 tons CO2 om året.
-Vi tror, at rigtig mange el-forbrugere kan se det fornuftige i at skifte til miljøvenlig strøm. Vores undersøgelser viser i hvert fald, at de fleste gerne vil bidrage til et bedre miljø og er bevidste om problematikken, siger Jan Ravn, administrerende direktør i Energi Nord.

CO2-fri strøm fra Energi Nord produceres på vandkraft fra det norske vandkraftværk Nomeland, der ligger lidt nord for Kristiansand. Produktionen giver ikke udledninger af CO2, drivhusgasser og andre restprodukter i modsætning til energi produceret på fossile brændstoffer som kul, olie og naturgas.

CO2-fri strøm koster ca. 100 kr. mere om året end almindelig strøm.
- 100 kr. om året er et ganske lille bidrag for en meget stor sag. Det er så lidt, at jeg tror, de fleste er villige til at betale for at få bedre samvittighed og sikre det bedst mulige klima nu og fremover til glæde for vores børn og børnebørn, siger Jan Ravn.

El-prisen svinger lige som prisen på valuta. Men når man køber CO2-fri strøm hos Energi Nord, sker det på en toårig kontrakt om levering af el til den pris, der gælder den dag, aftalen underskrives.


Seneste nyt

fra Nordjylland