Energiselskab beskyldes for usmageligt lefleri

Aktivisterne i protestlejren mod energiselskabet Totals skifergas-prøveboringer boykotter Dybvad Open Air.

Det udskældte selskab har valgt at støtte økonomisk op om koncertarrangementet Dybvad Open Air, der finder sted i dag.

Alt imens de rocker til Dybvad Open Air, så mugger de i den nærliggende prostestlejr mod de planlagte skiftergas-prøveboringer.

- Jeg skal i hvert fald ikke til koncert. Det kan jeg godt garantere dig for, siger Birthe Fuentes, der bor i protestlejren i de her dage.

Modstanderne af energiselskabet Totals kontroversielle prøveboringer boykotter koncerten, fordi det franske firma som én af fire hovedsponsorer støtter Dybvad Open Air. Det kan arrangøreren - en gruppe af lokale idrætsforeninger - dog ikke se noget som helst forkert i.

- Jeg tror, at Total har en ambition om at gøre en god figur i lokalsamfundet, og det synes jeg bestemt, at de gør ved at støtte op her. Det er helt okay for os, det har vi ingen betænkeligheder ved siger John Nepper, der er formand for Dybvad Open Air.

- Det er mere end usmageligt, at Total på den her måde vil købe sig venner for at vise hvor rare de er. Det er rigtig fed smørelse, og Dybvad Open Air burde aldrig have sagt ja til et sponsorat fra Total, siger Birthe Fuentes.

Det er hemmeligt hvor mange penge som Total støtter Dybvad open Air med.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Total.

Flere nyheder fra TV2 Nord