Energistyrelsen: - Total skal have lov til at bore igen

Det franske selskab Total skal have lov til at bore efter skifergas igen, men boringerne ved Dybvad fortsætter ikke, før selskabet har de nødvendige tilladelser, lyder det fra Energistyrelsen.

Det franske selskab Totals boring efter skifergas ved Dybvad blev onsdag morgen stoppet. Selskabet har brugt et kemikalie, man ikke havde tilladelse til at anvende, og derfor har Energistyrelsen stoppet boringen.

- Vi fører tilsyn med Totals boreaktiviteter i Dybvad og de indsender borerapporter til os. Det er i forbindelse med, at de sender sådan en borerapport ind, at det fremgår, at de føler sig nødsaget til at bruge det her stof, som ikke fremgår af miljøtilladelsen, siger Martin Hansen, vicedirektør i Energistyrelsen, til TV2 Nord.

Det er stoffet Null Foam - et skumhæmmende middel - som Total har brugt i forbindelse med prøveboringen ved Dybvad. Selskabet havde ikke fået tilladelse til at bruge dette kemikalie.

- Nu har vi bedt dem om at redegøre for forløbet og hvorfor de brugte det her stof, som de ikke har tilladelse til at bruge, siger Martin Hansen.

Null Foam er umiddelbart ikke skadeligt for miljøet, men Total havde ikke søgt om tilladelse til at bruge stoffet i den VVM-redegørelse, der blev lavet, før boringen begyndte.

Martin Hansen kan ikke se, at der skulle være noget i vejen for at Total kan genoptage borearbejdet ved Dybvad, men det kommer først til at ske, når de står med de nødvendige tilladelserne i hænderne.

- Total skal selvfølgelig have lov til at bore igen, når de kan sige, at de kan gøre det inden for de rammer, der er blevet udstukket i de tilladelser, der er blevet givet, siger Martin Hansen til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland