Energiuddannelser savner praktikanter

02:05

De klassiske uddannelser som lærer og sygeplejerske er populære, når unge skal i studiepraktik. Andre uddannelser må kæmpe for at få praktikanter til.

I disse dage er det muligt for unge, at komme i praktik på de videregående uddannelser. Men det er ikke alle uddannelser, der får lige mange besøgende.

Der er plads til 20 praktikanter på energiuddannelserne på University College Nordjylland (UCN), men der er kun to, der har meldt sig til. Til sammenligning er der 45 praktikpladser på læreruddannelsen, og samtlige pladser er besat.

- Jeg havde regnet med, at vi havde været en ti-tolv stykker, især fordi det er hele regionen. Så at vi er to overrasker mig lidt, siger Frederik Emil Møller Knudsen, som er praktikant på UCN’s energiuddannelser.

Det ærgrer uddannelsernes studievejleder, at interessen ikke er større.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have haft mange flere. Der måtte da gerne have været et nul bagpå, siger Kenneth Brogaard Esbensen, som er studievejleder på Energi- og Miljøuddannelserne på UCN.

Han mener, at årsagen til det lave fremmøde er, at folk ikke kender uddannelserne i forvejen.

Læs også Populært at prøve en videregående uddannelse i Nordjylland

- Det er nogle ret nye uddannelser, så når folk ser en titel som automationsteknolog og energiteknolog, så er det kun folk i branchen, der kender dem. Det er lidt svært, når uddannelserne ikke er flere hundrede år gamle, siger Kenneth Brogaard Esbensen.

Til gengæld ser de to praktikanter en fordel i, at der ikke er så mange andre.

- Det betyder, at der er mere plads til dem, der virkelig brænder for det, siger Jonas Holm.

Forsiden lige nu