Enhedslisten kræver uvildig undersøgelse

Efter de seneste dages afsløringer på TV2 Nord, kræver Enhedslisten nu, at der bliver foretaget en uvildig undersøgelse af forløbet omkring tilladelsen til Totals prøveboring i Dybvad.

- Nu må have at vide, hvem der blev orienteret om, at det handlede om udvinding af skifergas og ikke en almindelig boring efter gas på landjorden, inden tilladelsen til Total blev givet, siger Per Clausen, energiordfører for Enhedslisten.

Kravet kommer efter at Karsten Lauritzen onsdag aften på TV2 Nord sagde, at Venstre var orienteret om, at der var taler om skifergas, inden tilladelsen til Total blev givet.

- Hele forløbet omkring tilladelsen til Total om at udvinde skifergas i Nordjylland og Nordsjælland har været præget af lusk og manipulation og efter Karsten Lauritzens udtalelser om, at han var orienteret om sagens fulde omfang, må vi stille spørgsmålet om, hvorfor hele folketingets energiudvalg ikke fik den samme orientering, som Karsten Lauritzen fik, siger Per Clausen og fortsætter:

- Vi må have undersøgt, hvem der blev orienteret, hvem der besluttede, at de skulle orienteres og hvem der besluttede, at hele folketinget ikke skulle have den samme orientering. Jeg vil nu bede klimaministeren til at tage initiativ til en undersøgelse, hvor dette kan blive klargjort.


Seneste nyt

fra Nordjylland