Enhedslisten kræver 100 procent dækning

I Nordjylland er der mange områder, hvor der er så langt mellem mobiltelefonmasterne, at det er umuligt at bruge sin mobiltelefon. Enhedslistens Per Clausen kalder det uacceptabelt.

TV2/NORD fortalte søndag aften om Poul Rasmussen fra Gistrup, der ikke kan bruge sin mobiltelefon fra hjemmet i Gistrup. Dækningen er ganske enkelt for dårlig.

- Der er ingen dækning herude. Jeg har flere gange prøvet, at blive smidt af en samtale, hvis jeg har fundet bare lidt signal, fortalte Poul Rasmussen til TV2/NORD søndag. Det har nu fået den nordjyske folketingskandidat, Per Clausen, til at reagere:
 
- Det er helt uacceptabelt, at der stadig er mange områder i Danmark, hvor det ikke er muligt at bruge mobiltelefon. Konsekvenserne kan i yderste tilfælde koste menneskeliv, fordi man ikke kan komme i forbindelse med en ambulance eller når hjemmesygeplejen ikke kan komme i kontakt med læger og hospitaler. Men også erhvervslivet rammes af den manglende mulighed for kommunikation. Denne situation er helt urimelig, siger Per Clausen, IT- og teleordfører for Enhedslisten.

Det er ikke første gang, at Enhedslisten forsøger at få lappet mobilhullerne:

- I foråret stillede vi et beslutningsforslag om, at det skulle sikres, at alle danskere havde adgang til mobilnettet. Desværre afviste alle de andre partier dette forslag, men på baggrund af den fornyede opmærksomhed på problemet i Nordjylland, vil jeg tage sagen op igen efter valget, slutter Per Claussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland