Enhedslisten vil ændre reglerne for gode ben

Enhedslistens kommende rådmand i Aalborg Kommune, Lasse P. N. Olsen, vil have indført en ny grænse for, hvor meget borgmesteren og rådmændene må tjene udover deres almindelige lønninger. Pengene skal i stedet gå til kommunekassen.

Aalborg Kommune har seks rådmænd og en borgmester på lønningslisten. Men mange af dem får også indtægter fra bestyrelsesposter, og det mener Enhedslisten er forkert.

- Det er i sig selv et fuldtidsjob, og hvis man oveni købet har et antal bijobs oveni, som også er højtlønnede for skattekroner, så synes vi måske, at grænsen er nået, og måske kunne vi bruge pengene lidt mere fornuftigt, siger Lasse P. N. Olsen (EL).

Derfor anbefaler partiet, at der skal laves nye regler i Aalborg for de såkaldt "gode ben", som toppolitikerne sidder på i form af bestyrelsesposter og formandsposter.

- Vi vil foreslå, at de bijobs, som rådmænd og borgmesteren eventuelt måtte få efter nytår, at de penge, man får for det, de i stedet havner i kommunekassen, eller bliver i de kommunale selskaber, siger den kommende rådmand.

I dag sidder borgmester Henning G. Jensen (S) for eksempel på en stribe poster i erhvervslivet. Det betyder, at hans årlige løn bliver suppleret med cirka 600.000 kroner oveni borgmesterhonoraret, der i forvejen er over 800.000 kroner.

De nyeste tal fra byrådet viser, at hvis man trækker de nuværende borgmester- og rådmandslønninger samt de almindelige byrådsvederlag fra, så er der årligt gode ben at sloges om for over 3,8 millioner kroner.

- Vi håber, at vi kan starte en diskussion om, hvor høj lønningerne egentligt skal være for de her ekstra ben til politikere, og hvor meget kan man egentligt lave helhjertet, slutter han.

Enhedslisten vil fremføre forslaget i det nye år for det nye byråd.

Henning G. Jensen ønsker ikke at kommentere forslaget.


Seneste nyt

fra Nordjylland