Enhedslisten vil have redegørelse

Enhedslistens gruppeformand Per Clausen beder nu finansministeren om en samlet opgørelse over udviklingen i de statslige arbejdspladser i Nordjylland de kommende år.

Det sker efter, statsminister Helle Thorning tirsdag oplyste om, at der inden for Miljøministeriets område flyttes arbejdspladser til Nordjylland.
Nu frygter Per Clausen, at der i regeringens planer blot er tale om rokeringer af arbejdspladser, hvor man giver med den ene hånd og tager med den anden, i det Kort- og Matrikelstyrelsen tilsyneladende flyttes væk fra Nordjylland.

- Kort- og Matrikelstyrelsen blev i sin tid flyttet til Aalborg på grund af landinspektøruddannelsens placering her. Sammenholdt med flytningen af opgaver inden for Fødevareministeriets område fra Aalborg til København vil en eventuel flytning af Kort- og Matrikelstyrelsen svække Landinspektørstudiets muligheder for at have et tæt samarbejde med vigtige statslige arbejdspladser. Det vil svække såvel disse arbejdspladsers opgaveudførsel som landinspektørstudiet, og det vil efter min opfattelse være et stort problem, siger Per Clausen.


Seneste nyt

fra Nordjylland