Er et banklån dyrere end et SMS-lån?

Renter, rådighedsbeløb og budget er på skoleskemaet for eleverne fra Vodskov skole. De unges viden om økonomi er nemlig alt for lille.

Folkeskoleelever i Aalborg ved alt for lidt om økonomi. En ny undersøgelse viser, at over halvdelen af eleverne for eksempel tror, at et banklån er dyrere end et SMS-lån. Aalborg Kommune og Spar Nord laver nu et samarbejde for at gøre eleverne klogere.

30 skoleklasser skal til budgetmøde i Spar Nord. Med udgangspunkt i et hus, eleverne har tegnet og lagt budget for i skolen, skal de for eksempel lære om, hvad forskellen på et quicklån og et realkreditlån er.

En af eleverne, der er blevet undervist i økonomi, er Malthe Dissing fra 8. klasse på Vodskov Skole.

- Før vidste jeg ikke ret meget om økonomi. Der havde jeg jo bare hørt det, min mor og far taler om derhjemme, siger han.

Privatøkonomi og ÅOP kan lyde gabende kedeligt, når man er 14 år, men sådan forholder det sig ikke - tværtimod.

- Det er meget sjældent, at jeg har elever, der har været så interesserede i noget, der har varet 5-6 timer i træk. Snakken fortsatte faktisk i frikvarteret, fortæller Jacob Faurby, der er lærer på Vodskov Skole.

Undervisningen i økonomi er nødvendig. Undersøgelsen viser nemlig, at 43 procent af eleverne lærer om økonomi via TV-programmer som Luksusfælden.

Spar Nord gik blandt andet ind i samarbejdet, fordi over 80 procent af eleverne ønskede mere viden om penge og økonomi.

- Med over 50.000 registrerede dårlige betaler i RKI mellem 18 og 30 år viser det, at der er nogle unge mennesker, der tager valg, som får store konsekvenser senere i livet, siger Steen Bækgaard Sørensen, der er lokaldirektør i Spar Nord i Vodskov.

Aalborg Kommune og Spar Nord håber på, at samarbejdet vil inspirere andre kommuner til at gå samme vej.


Seneste nyt

fra Nordjylland