Erhvervsdirektør bliver ny formand for UCN

Foto: UCN

En ny bestyrelse betyder, at den mangeårige direktør i MAN Diesel & Turbo, Poul Ingemann Knudsgaard, bliver ny formand Professionshøjskolen UCN.

Da den hidtidige bestyrelsesformand, Ulla Astman, har valgt at stoppe efter 10 år, er der nu blevet peget på en ny formand.

- Vi har været meget spændte på, hvordan det ville gå efter så mange år med en stærk nordjysk profil ved roret. Som institution er vi rigtig glade og stolte over, at vi får en ny og markant formand, som uden tvivl vil sætte sit præg på UCN sammen med resten af den nye bestyrelse, siger rektor Lene Augusta Jørgensen i en pressemeddelese.

CV - Poul Knudsgaard

  • Direktør/Vice President hos MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn
  • Uddannet skibsmaskinist, Teknikumingeniør, Diplomleder og e-MBA
  • Har arbejdet i Frederikshavn og haft ledelsesansvar siden 1994 og på direktørniveau siden 2007
  • Har siddet i professionelle bestyrelser siden 2006 og har i denne periode været formand for bestyrelser i 4 forskellige sammenhænge.
  • Har bestyrelsesuddannelse fra henholdsvis Dansk Industri, Scandinavian Executive Institute og INSEAD

Den nye formand er Poul Ingemann Knudsgaard fra MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn. Poul Knudsgaard har mange års ledelseserfaring fra det private erhvervsliv og en række tillidsposter.

- UCN er en af de to store uddannelses- og vidensinstitutioner i Nordjylland, og den har en kolossal betydning for hele landsdelen. Dimittender fra UCN er afgørende for at holde hjulene i gang i både offentlige professioner og private erhverv, så der hviler et stort ansvar på os, når vi som professionel bestyrelse skal være med til at sætte de overordnede rammer for UCN, siger Poul Knudsgaard.

- Jeg er meget optaget af, at vi har en stærk regional kæde af uddannelser, som understøtter samfundets behov i bred forstand. Samtidig er det vigtigt for mig, at UCN er hele Nordjyllands professionshøjskole, siger Poul Knudsgaard.

Rektor Lene Augusta Jørgensen er sikker på, at UCN’s nye bestyrelse vil tilføre UCN nye impulser.

- I den daglige ledelse er vi afhængige af en bestyrelse med tæt kontakt til det nordjyske erhvervsliv, kommuner og region. Det har vi fået, og jeg er sikker på, at den nye bestyrelse vil være med til at føre UCN godt igennem de kommende år, hvor vi for alvor skal arbejde med at videreudvikle UCN som en toneangivende uddannelses- og vidensinstitution med afsæt i vores unikke kombination af teori og praksis, siger Lene Augusta Jørgensen i en pressemeddelelse.

Udover ny formand er der også valgt en nye bestyrelse. Bestyrelsen har repræsentanter fra kommuner, region, erhvervsliv, gymnasier, uddannelsesinstitutioner samt forskningsmiljøer.

Flere nyheder fra TV2 Nord