Erhvervsfolk klar med kvart million kroner til skøjtebane

En række erhvervsfolk og forretningsdrivende har foreløbig samlet 250.000 kr. ind til bevarelse af skøjtebanen på C. W. Obels Plads midt i Aalborg. Nu presser de på for også at få kommunen til at støtte økonomisk, og omgøre beslutningen om at nedlægge den populære skøjtebane.

Indehaveren af Restaurant Meat på C. W. Obels Plads, Gitte Jensen, er en af dem, der har bidraget med et større hemmeligt beløb. I håb om at der fortsat kan være en skøjtebane på C. W. Obels Plads.

- Det giver liv og en fantastisk stemning med alle de unge mennesker på skøjter. Det betyder meget for alle os forretningsdrivende, at have en attraktion som en skøjtebane herinde i midtbyen, siger Gitte Jensen til TV2 NORD.

Hvert år siden 1999 har der i vintermånederne været offentlig skøjtebane på C. W. Obels Plads. Det har årligt kostet kommunen 350.000 kroner, men nu er slut. Banen er sparet væk i forbindelse med et budgetforlig, der blev indgået fornyligt. Det har fået Gitte Jensen og 20 andre fra det lokale erhvervsliv på banen. Foreløbig har de samlet 250.000 kroner ind.

- Nu håber vi, at kommunen alligevel vil finde den gamle bane frem til endnu en sæson. Og så håber vi kommunen finder en varig ordning til næste år, siger ejendomsudvikler Torben Nielsen, der koordinerer indsamlingen i det lokale erhvervsliv.

Byrådsflertallets beslutning har fået aalborgenseren, Jesper Lund Nielsen til at oprette en støttegruppe til bevarelse af skøjtebanen og en indsamling på Facebook. Indtil nu er det blevet til 2.500 likes og 6.000 kroner. Nu er det altså så, at også erhvervslivet står klar med en kvart million kroner.

- Jeg har den klare forventning, at Aalborg Kommune nu finder det relativt lille beløb, der skal til for at bevare skøjtebanene, siger Jesper Lund Nielsen.

Den folkelige opbakning er der, og den økonomiske opbakning fra erhvervslivet er der. Nu er det op til kommunen om et af Aalborgs vartegn og populære attraktioner om vinteren skal forsvinde eller blive.

MØD AALBORG KOMMUNES SUNDHEDS- OG KULTURRÅDMAND, MADS DUEDAHL (VENSTRE), I NORDJYLLAND LIVE KL. 19:30.


Seneste nyt

fra Nordjylland