Erhvervsuddannelserne hitter i Nordjylland

Det er fortsat i Nordjylland, at flest unge, andelsmæssigt, søger mod erhvervsuddannelserne. Det fremgår af nye tal fra undervisningsministeriet.

25,7 procent har en erhvervsuddannelse som førsteprioritet i Region Nordjylland - og det er en større andel end noget andet sted i Danmark.

Det viser nye tal fra undervisningsministeriet, der i samme ombæring præsenterer generelt fremgang på landsbasis i antallet af unge, der søger mod erhvervsuddannelserne.

- Det er positivt, at vi for tredje år i træk ser en fremgang i søgningen til erhvervsuddannelserne. Men jeg havde gerne set, at fremgangen var endnu større. Der er stadig store kommunale forskelle, så jeg vil igen opfordre kommuner til at søge inspiration hos andre kommuner, der forstår at introducere folkeskoleeleverne for erhvervsuddannelserne, siger undervisningsminister Merete Riisager i en tilhørende pressemeddelelse.

Fremgang igen

Og hvis der er brug for inspiration, for eksempel hos hovedstadens erhvervsuddannelser, der halter efter, så er det altså blandt andet de nordjyske institutioner, der kan dele ud af succesoplevelserne.

Et af de steder, der har haft succes, er EUC Nord, der i sidste uge kunne melde om en stigning i antallet af ansøgere på 12 procent.

- De unge har virkeligt taget EUX til sig – vi har samlet set 111 som starter på EUX efter sommerferien. For bare 3 år siden var dette tal 54 – i år er 55 tilmeldt alene på vores fagretning Energi & Byggeri, sagde A. Niel Jacobsen, direktør for EUC Nord, i forbindelse med de seneste ansøgningstal.

På trods af et fald er gymnasieuddannelserne dog fortsat det mest populære valg blandt elever i 9. og 10. klasse.

 
 
Foto: Michael Guldbrandt

Seneste nyt

fra Nordjylland