Erik Rasmussen skifter trænerjob ud med lærerstilling

Den kendte fodboldtræner, der netop er blevet fyret i Vendsyssel, skal fra august være underviser ved Viborg.

Tirsdag kom meldingen om, at Erik Rasmussen var blevet fyret som cheftræner i Vendsyssel FF - og onsdag kommer så meldingen om fodboldtrænerens nye job.

Det bliver som underviser på Hald Ege Høj-, Fri- & Efterskole ved Viborg, hvor han bliver endnu et af store sportsnavne i lærerstaben, som også inkluderer håndboldspilleren Ann Grete Nørgaard og cykelrytterne Michael Rasmussen. Til august bliver Erik Rasmussen skolernes sports- og fodboldansvarlig. 

Det skriver TV MidtVest.

- Vi er stolte over at kunne præsentere Erik Rasmussen på Hald Ege, siger forstander Erik Junker i en pressemeddelelse.

Erik Rasmussen kommer fra et job som cheftræner i 1. divisionsklubben Vendsyssel FF. Han bad selv om at blive løst af sin kontrakt med udgangen af den nuværende sæson, og det fik tirsdag klubben til at afbryde samarbejdet med omgående virkning til trods for, at holdet stadig er med i kapløbet om at rykke op i superligaen.

Dannelsesrejse

Den 57-årige fodboldtræner har i de seneste år været engageret i en fodboldskole i Sierra Leone, og det skulle angiveligt have været en af årsagerne til, at Vendsyssel FF valgte at afbryde kontrakten, før sæsonen i 1. division er slut.

Hos Hald Ege har man tænkt sig at udnytte Erik Rasmussens afrikanske kontakter. Skolerne har i forvejen en dannelsesrejse til Afrika, og det er planen, at Erik Rasmusen - ud over at gøre eleverne til bedre fodboldspillere - skal videreudvikle denne rejse, ligesom eleverne på højskolen skal klædes på til NGO-arbejde i Sierra Leone og Ghana.

- Han er det helt oplagte valg for os, fordi han på fornem vis personificerer hele vores dannelsesprojekt, siger forstander Erik Junker.

Erik Rasmussen var fra 2004 til 2008 cheftræner i FC Midtjylland. Han har også været træner i klubber som AGF, Køge og Næstved. I sin aktive karriere i blandt andet Brøndby gik han under kælenavnet Tryllerik på grund af sin gode teknik. 


Seneste nyt

fra Nordjylland