Erkender grov vold mod lillesøster

En 25-årig mand erkender at have slået sin lillesøster adskillige gange. Foto: Iben Hedemann

En 25-årig afghansk mand er i dag for retten tiltalt for mishandling og grov vold mod sin 19-årige lillesøster.

Den 19-årige lillesøster er ifølge anklageskriftet blevet slået med aflange genstande, som har givet hende i alt 36 læsioner på kroppen.

Storebroren erkender at have udøvet volden imod søsteren.

- Jeg var ikke mig selv lige der, siger den 25-årige om episoden, hvor han mange gange slog sin lillesøster med en ledning.

I retten blev der vist adskillige billeder af lillesøsteren, der havde lange røde mærker på arme, ben, hals og ryg. Senere i dag skal en læge vidne om skaderne, som lillesøsteren fik.

Den 25-årige er også tiltalt for trusler og vold imod en anden søster og hendes mand.

Han er desuden tiltalt for bedrageri og hæleri med mobiltelefoner og for i én situation at have udgivet sig for at være politiet og have afhørt en anden mand telefonisk for at få oplysninger. Forhold som han delvist nægter.

- Jeg står for det jeg har gjort, og tager min straf for det, sagde den 25-årige mand i retten.

Flere familiemedlemmer er indkaldt som vidner i sagen. Forsvareren siger dog på forhånd, at ingen af dem rent faktisk vil vidne imod den 25-årige mand.

Anklageren har tidligere kategoriseret volden imod lillesøsteren som værende æresvold. Det benægter forsvaren pure.

- Der har været brugt mange grimme ord om den her sag i medierne, men sandheden er, at der på ingen måde er tale om æresvold, siger forsvareren, og beskriver det nærmere som en familietragedie.

Ifølge den tiltalte 25-årige var det et skænderi om penge og om hans kæreste, der udløste voldsepisoden i Hadsund i april i år.

TV2/Nord følger sagen. Der falder dom ved Retten i Aalborg fredag.

Flere nyheder fra TV2 Nord