Erstatning for kræftdød

 Erstatning for kræftdød

Aalborg Sygehus skal betale halv million kroner i erstatning til pårørende, efter at en 68-årig døde, mens hans stod på venteliste.

En 68-årig mand fik lov at vente tre måneder, fra lægerne på Aalborg Sygehus havde opdaget, at han havde kræft, til han blev opereret. I ventetiden bredte kræften sig, og hans chance for at overleve faldt fra 60 procent til 0 procent. Det skriver Politiken i dag.
Sygehuset er af Patientforsikringen blevet pålagt at betale en erstatning på 454.872 kroner til mandens pårørende.
Dermed er det slået fast, at kræftskandalen, hvor sygehuse og Sundhedsstyrelsen i strid med loven lod kræftpatienter vente i uger og måneder uden at forsøge at skaffe hurtigere behandling i udlandet, har kostet menneskeliv.
»Det er dybt, dybt beklageligt. Vi kan ikke råde bod på det. Vi kan kun betale erstatning«, siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) til Politiken.
Indtil nu har 166 patienter eller pårørende klaget til Patientforsikringen og krævet erstatning, fordi de kom til at vente ud over de maksimale ventetider, som regeringen og Folketinget har fastsat. Hovedparten af sagerne er afgjort, og Patientforsikringen har sendt en redegørelse til sundhedsministeren og Folketinget.
Cheflæge på Aalborg Sygehus Tove Nilsson siger, at der i 2006 var et stort pres på den urologiske afdeling, hvor der manglede både operationslejer og læger. Cirka 10 procent af patienterne blev dengang ikke behandlet inden for de maksimale frister.


Seneste nyt

fra Nordjylland