Ét hus - én container

I 2009 får alle énfamilies- og rækkehuse i Aalborg Kommune en plast-container til papir og pap til genbrug. Renovationsvæsenet begynder at uddele containerne nord for Limfjorden i januar og slutter i den sydøstlige del af kommunen i august.

Renovationsvæsenet vil med containerne gøre det lettere for borgerne at aflevere mere papir og pap til genbrug. Hidtil er kun halvdelen af alt det papir- og papaffald, der kommer fra husholdningerne blevet genbrugt. Så rigtigt meget papir og pap er sikkert endt til forbrænding sammen med dagrenovationen.

I den tidligere Nibe Kommune har borgerne haft papir-containerne siden 2004. Kirsten og Christian Lomborg, Lundby er blandt dem.

- Vi har fra starten brugt containeren til alt vores papir. Det er jo meget nemmere at smide papiret i containeren end at skulle bundte og gemme papiret, til det bliver afhentet med storskrald, eller man næste gang skal på genbrugspladsen, siger Christian Lomborg.

Renovationsvæsenet tømmer fremover containerne hver måned i byer og hver anden måned på landet. Med den nye ordning, må borgerne også smide deres pap i containeren.


Seneste nyt

fra Nordjylland