Et ulvelignende dyr er fundet død i Hanstholm

Et ulvelignende dyr er fundet død i Hanstholm Reservatet i Thy, og det er med stor sandsynlighed det dyr, der er offentliggjort en række billeder af. SE BILLEDERNE

Det døde dyr, som er fundet dødt i Hanstholm Reservatet i Thy, er med stor sandsynlighed det dyr, der de seneste uger er blevet offentliggjort en række billeder af, og hvor spekulationerne er gået på, at der kunne være tale om en ulv, skriver Naturstyrelsen på sin hjemmeside.

Dyret blev fundet af Naturstyrelsens medarbejdere i forbindelse med, at en ansat så på billeder fra de vildtkameraer, som Statens Naturhistoriske Museum og Naturstyrelsen har sat ud for at få bedre billedmateriale af dyret.

- Vi ved endnu ikke, om der er tale om en ulv. Det skal vurderes af eksperter, men den ligner fuldstændig dyret fra de forskellige billeder, som har været i medierne. Dyret er helt udmagret, så vi formoder, at den er død af sult, men vi skal have det undersøgt nærmere, siger Naturstyrelsens vildtkonsulent i Thy, Tommy Hansen.

Et af kameraerne var opstillet tæt på det sted, hvor dyret første gang blev observeret. Omkring hundrede meter fra kameraet lå dyret dødt.

Det døde dyr har sandsynligvis været død i op til en uges tid, da det allerede var gået i delvis forrådnelse.

Ifølge Natursstyrelsen kan det allerede nu konstateres, at der er tale om en han og efter tandsættet at bedømme, er der tale om et ældre dyr.

Det ulvelignende dyr bliver nu overdraget til Center for Vildtsundhed i København, der skal artsbestemme og undersøge dyret nærmere.

Centret har meddelt, at der går op til en måned, før resultatet af undersøgelserne ligger klar.


Seneste nyt

fra Nordjylland