Eternitrester forurener måske børnehave i Aalborg

En landsdækkende undersøgelse af jordkvaliteten i de danske børnehaver viser at flere børnehaver i Aalborg måske er forurenede.

Overalt i landet har regionerne været i gang med at undersøge jordkvaliteten i børneinstitutioner.
Også i Aalborg, hvor Regionen kørte et pilotprojekt med jordundersøgelser i 56 børneinstitutioner.

To af børneinstitutionerne havde forurening der var over statens grænseværdier, og her har regionen foretaget indgreb vil for eksempel at fjerne jorden og lægge nyt på.

Daginstitutionen Hyldehaven på Danalien i Aalborg, er endt på embedslægens liste med nitten børneinstitutioner med anmærkninger. Hyldehaven, der ligger lige ved siden af den gamle eternitfabrik, huser udelukkende børn med allergi. Det passer rigtigt dårligt med, at man har fundet eternitrester i jorden.

- Når det nu er en særlig daginstitution, der er visiteret til børn med allergi, så skal vi have undersøgt om det er et enkeltstående tilfælde eller noget generelt, med de eternitrester, fortæller embedslæge i Nordjylland, Niels Holm Nielsen.

Leder af Hyldehaven Lena Lyng, kendte ikke til resultaterne af undersøgelsen, alligevel bryder hun ikke ud i hysteri:

- Jeg er ikke så bekymret, jeg er sikker på at dem der sidder med det her, i hvert fald i forbindelse med jorden, er klogere end mig. De skal nok sørge for at gøre det rigtige.

Embedslægen maner dog også til besindighed:

- Man skal ikke gå i panik, hvis bare man er fornuftig, sørger for at få vasket sine fingre når man har leget eller gravet i jorden, får taget sit fodtøj af inden man går indendørs, så er der ingen fare på færde.

Se indslaget på TV2NORD onsdag aften 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland