EU-parlamentariker Rikke Karlsson forlader DF

Utilfredshed med ikke at kunne få udleveret regnskaber fra fonde i EU, der har Morten Messerschmidt som formand, får nordjyske Rikke Karlsson til at forlade Dansk Folkeparti.

EU-parlamentariker Rikke Karlsson har fået nok. Igennem noget tid har hun forsøgt at få udleveret regnskaber for de Europæiske Fonde, som hun har været medlem af siden valget i 2014, skriver hun på Facebook.

- Jeg har igennem længere tid, bedt om at få et regnskab fra de Europæiske Fonde, jeg sammen med Morten Messerschmidt, Anders Vistisen og Jørn Dohrmann har siddet som medlem af siden valget 2014. Jeg har siden forsøgt at få kontakt til Dansk Folkepartis ledelse for at få hjælp til at få undersøgt de faktiske forhold i fondene. Da dette ikke har været muligt, ser jeg mig derfor nødsaget til at frasige mig et hvert ansvar i forbindelse med disse fonde og ser derfor kun en udmeldelse af partiet som den eneste løsning, lyder hendes udmelding på Facebook.

Rikke Karlsson blev i foråret bedt om at underskrive to dokumenter, der skulle dokumentere, at hun havde deltaget i møder i fonde, som hun ikke havde kendskab til, at hun var medlem af. Det var hun dog.

- Som ny parlamentariker underskrev jeg i juli 2014 så mange forskellige erklæringer, at jeg med skam må melde, at jeg ikke har været fuldt ud klar over, hvad de alle dækkede over. Jeg handlede i fuld tillid til min gruppeformand Morten Messerschmidt, som havde adskillige års mere erfaring end jeg havde, forklarer Rikke Karlsson.

Hun har ifølge sin udmelding i flere omgange forsøgt at få oplyst, hvad Morten Messerschmidt som formand for fondene har brugt pengene til, men det er ikke lykkedes at få præcist billede af, hvad millioner af kroner er gået til.

- Ifølge de oplysninger jeg har fået fra kontoret i Luxemborg, er der tale om adskillige millioner kroner der har været til rådighed i Meld og Feld med Morten Messerschmidt som formand for Meld, hvor af også store dele er blevet brugt. Jeg må derfor, stående på et særdeles usikkert grundlag erkende, at jeg ikke længere kan tage ansvaret for hvordan disse midler er blevet brugt. Jeg mener, at jeg som medlem af disse fonde sidder med ansvaret for brugen af disse midler, samtidig med, at jeg er aldeles mørklagt omkring forholdene, skriver Rikke Karlsson.

Heller ikke hos moderpartiet hjemme i Danmark har der været hjælp at hente til at øge indsigten i papirerne.

- Som sagt har jeg forsøgt at få kontakt til Dansk Folkepartis ledelse, for få hjælp til at få undersøgt sagens sammenhæng, det har desværre ikke været muligt, siger hun.

Rikke Karlsson fortsætter som løsgænger i EU-parlamentet.

Det har her til morgen ikke været muligt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt.

Artiklen opdateres....

Se hele Rikke Karlssons Facebook-udmelding herunder


Seneste nyt

fra Nordjylland