EU vil forbyde udsmidning af fisk

I en sjældent bramfri rapport kritiserer Kommissionen i dag den europæiske fiskeripolitik. Det skyldes, at politikken har ført til, at enorme mængder af fisk bliver smidt tilbage havet, selvom de er stendøde.

EU-Kommissionen erkender i en rapport onsdag, at den europæiske fiskeripolitik er forfejlet.

Ole Christensen (soc.dem.), medlem af Parlamentets udvalg for fiskeri, roser EU-Kommissionens selverkendelse:

- Det er positivt, at Kommissionen erkender, at EU's fiskeripolitik er torskedum. Vi ved, at hver gang fiskerne tager to fisk med ind på land, smider de en tilbage i havet.

- Men når først en fisk er blevet fanget en gang, overlever den sjældent at blive smidt ud igen. Så der er tale om et enormt spild, der er til skade for alle, siger Ole Christensen.

- Når danske fiskere sejler efter jomfruhummere i Kattegat, er det op mod 70 % af fangsten, der bliver smidt tilbage i havet, så fænomenet er bestemt ikke ukendt på vore breddegrader.

Kommissionen lægger op til, at udsmid simpelthen bliver forbudt. Den tilgang har været en succes i Norge, som ikke er underlagt EU's fiskeripolitik.

- Jeg vil nu nærstudere Kommissionens rapport. Vi må have lavet om på reglerne, så fiskerne ikke skal stå i den situation, at det ikke kan betale sig at lande de fisk, de fanger, siger Ole Christensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland