EUC Nord trodser regeringens sparekrav

 EUC Nord trodser regeringens sparekrav

Vendsyssels største erhvervsskole budgetterer helt bevidst med et underskud på 2,7 millioner kroner i 2011. Det skriver EUC Nord i en pressemeddelelse.

- Det er nødvendigt, hvis vi skal opretholde kvalitet i undervisningen, siger EUC Nords direktør A. Neil Jacobsen.

Ifølge finansloven skal EUC Nord næste år spare cirka 12 millioner kroner. Men det vil Vendsyssels største erhvervsskole ikke, og derfor vedtog bestyrelsen onsdag et budget, der opererer med et helt bevidst underskud på 2,7 millioner kroner.

Ole Carlsen, bestyrelsesformand for EUC Nord og formand for LO i Hjørring, bifalder, at skolen styrer mod underskud næste år.
- De sparekrav, der er vedtaget i Folketinget, rækker tre år frem. Men vi tror på, at den politiske situation ændrer sig i 2012, og så kan vi godt tage et år med underskud, siger Ole Carlsen og tilføjer:
- Det absurde besparelser sættes i relief af, at regeringen på den ene side forventer det, at 95 procent af en ungdomsårgang gennemfører en uddannelse. Men på den anden side skal vi gennemføre besparelser, som underminerer den ambition. Det hænger jo ikke sammen.

EUC Nord kommer dog ikke til at undgå besparelser og nedskæringer. Og det er ikke mindst AMU-kurser til arbejdsløse, der ligesom i resten af landet må holde for. Her forudser A. Neil Jacobsen et fald i aktiviteterne på op til 30 procent.

Direktøren forventer også, at næste års besparelser vil betyde nedlæggelse af fem-seks stillinger, som formentlig findes ved naturlig afgang. Skolen har 2500 årselever.


Seneste nyt

fra Nordjylland