EUC-plan: Elever skal undervises på gammelt skib i tre etager

Det nordjysk valgte folketingsmedlem Søren Gade håber, at EUC Nord får held med at starte en ny elektrikeruddannelse op i Frederikshavn, hvor planen er at undervisningen skal ske på skibsmodel.

Manglen på elektrikere i den maritime branche er stor, og derfor vil EUC Nord i Frederikshavn gerne starte en ny uddannelse, som skal uddanne elektrikere med ekspertise i el-installationer på skibe og offshore-platforme. Skolen mangler dog de rette faciliteter, og derfor forsøgte EUC Nord mandag at vække regeringens interesse for projektet.

Det nordjysk valgte folketingsmedlem Søren Gade fra Venstre fik en rundvisning på skolen i Frederikshavn, hvor en ny uddannelse er på tegnebrættet.

- Vi håber rigtigt meget på at kunne tilbyde en maritim el-uddannelse, og at nogle af de andre fag inden for det maritime får mulighed for at arbejde sammen i et helt nyt, autentisk miljø, siger Neil Jacobsen, som er direktør på EUC Nord.

Den nye elektrikeruddannelse inden for den maritime branche, som EUC Nord gerne vil oprette, er efterspurgt af virksomhederne i Vendsyssel.

- Vi har jo nogle af landets eneste skibsværfter heroppe. Vi har masser af virksomheder, som har skibsmontører og som sender folk ud i hele verden for at få skibene og deres motorer til at fungere. Derfor passer det fint ind i den blå klynge, man ønsker at skabe i Nordjylland, siger Søren Gade (Venstre).

 

Den nye elektrikeruddannelse inden for den maritime branche, som EUC Nord gerne vil oprette, er efterspurgt af virksomhederne i Vendsyssel.

EUC Nords plan er at omdanne skolens gamle skibsbyggerhal til et maritimt værksted. Der skal laves en model af et skib i tre etager, og så skal elektrikere, smede og skibsmontører undervises på noget, der ligner et rigtigt skib.

- Det vil jo tiltrække faglærte fra hele kongeriget, hvis man får det her projekt op at køre, siger Søren Gade.

EUC Nord regner med, at det vil koste mellem 10 og 15 millioner kroner at opbygge modelskibet. Skolen har søgt flere fonde om penge, og Søren Gade vil gerne hjælpe til.

- Jeg vil tage den plan med hjem til Christiansborg og fortælle om den, og så har jeg nogle venner i nogle af de fonde, som måske kunne give penge til det her projekt. Jeg vil selvfølgelig fortælle dem om det. Jeg synes, det giver rigtig god mening at få en højt specialiseret uddannelse mere til Nordjylland, siger Venstre-politikeren.

Det er toner, som vækker glæde på EUC Nord.

- Søren Gade er en god mand at tale med, fordi han har et kæmpe netværk også inden for det maritime område. Han er valgt her i Nordjylland, og derfor vil han jo selvfølgelig også gøre alt, hvad han kan for at promovere en idé som denne, siger Neil Jacobsen.

Hvis pengene bliver fundet vil det tage omkring et år at bygge modelskibet og starte den nye elektrikeruddannelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland