EM i karate afholdes i Aalborg: - Det vil vække interessen for sporten i Nordjylland

Aalborg er i denne weekend vært for U21-EM i karate. En kampsport, som vinder frem i det nordjyske sportslandskab.

- Jeg er en smule nervøs, men jeg glæder mig helt vildt meget til at komme ind og fyre den af og vise, hvad jeg kan, siger Noah Kristensen på 15 år inden sin første EM-kamp nogensinde. Han dyrker karate og deltager i denne weekend i EM i karate for sportsudøvere under 21 år.

Karate er i fremgang i Nordjylland. Kampsporten med slag og spark klarer sig især godt i Aalborg og i Hjørring:

- I det nordjyske blomstrer det jo helt voldsomt. Vi har en af de største og stærkeste karateklubber forankret inde i Nordkraft i Aalborg, men vi har faktisk også en rigtig stærk klub i Hjørring, og der er jo flere klubber i Aalborg, så karaten er rigtig stor her i det nordjyske, siger formanden for Dansk Karate Forbund, Thomas Bjuring

Flere dyrker karate

U21-EM bliver holdt i Gigantium i Aalborg, og hele 1100 kæmpere skal i aktion. Det er det første officielle internationale karatestævne på dansk jord. På det danske landshold deltager syv nordjyder, hvoraf Noah Kristensen er den ene af dem. 

quote Et arrangement som det her kan være med til at sætte interessen for karate endnu mere på landkortet i Nordjylland

Landstræner, Allan Busk

- Et arrangement som det her kan være med til at sætte interessen for karate endnu mere på landkortet i Nordjylland, siger landstræner Allan Busk. Den udmelding er formanden for Dansk Karate Forbund, Thomas Bjuring, enig i:

- Jeg er sikker på, det vil vække en masse interesse, og at der er flere, der får smag for at prøve det, siger han. 

For Noah Kristensen går første kamp fredag rigtig godt. Her formår han efter få minutter at besejre sin modstander, og Noah kristensen går derfor videre. Modstanderen i anden kamp er dog for stærk for den 15-årige, som må se drømmen om at blive europamester på hjemmebane fordufte. 

- Jeg er lidt ærgerlig over ikke at komme videre, for jeg føler egentlig, at jeg kommer godt igen. Jeg har en følelse af, at jeg kan komme længere og blive til noget, siger en skuffet Noah Kristensen efter kampen. 

På landsplan har karateklubberne 15.569 medlemmer, og ud af dem er 969 nordjyder. Stævnet i Aalborg bliver afholdt fra den 7. - 10. februar 2019. 

TV2 Nord var med, da Noah Kristensen havde debut på sin allerførste EM-kamp. Se, hvordan det gik i videoen herunder. 

TV2 Nord var med, da Noah Kristensen havde debut på sin allerførste EM-kamp.

TV2 Nord var også med, Da Gigantium forvandlede tribuner og baner, så det passer til et stort internationalt karate-stævne. Se det i videoen herunder.  

 

Nordjyske medlemmer fordelt på kommuner

  • Aalborg: 593
  • Hjørring: 175
  • Mariagerfjord: 106
  • Jammerbugt: 35
  • Frederikshavn: 29
  • Vesthimmerlands: 23
  • Thisted: 8
  • Brønderslev: 0
  • Rebild: 0
  • Morsø: 0 
  • Læsø: 0

 

Kilde: Dansk Idrætsforbund

 


Seneste nyt

fra Nordjylland