Europas første CO2-neutrale skov i Aalborg

Foto: VisitAalborg

Nyt skovprojekt i Aalborg viser vejen til klima- og miljøvenlige konferencer og skal skabe en bæredygtig profil på de nationale og internationale konferencer, som Aalborg i stigende omfang er værtsby for. Resultatet bliver Europas første CO2-neutrale skov.

Indere, kinesere og amerikanere - ja, gæster fra hele verden - rejser i stigende omfang til Aalborg for at deltage i internationale konferencer, og i fremtiden vil de kunne gøre det med miljømæssig bedre samvittighed.

Som den første by i Europa tager Aalborg inden længe første spadestik til et helt nyt skovområde, som bl.a. skal kompensere for den CO2-udledning, konferencegæsters transport til og fra Aalborg foranlediger. Bag initiativet står Aalborg Kommune, VisitAalborg og Det Danske Center for Miljøvurdering (DCEA) ved Aalborg Universitet.  

Formålet med projektet er, at parterne i fællesskab skal samarbejde om at nedsætte CO2-udledningen i forbindelse med konferencer afholdt i Aalborg Kommune. Dette skal ske gennem skovplatning og/eller anden begrønning og samtidig søge andre miljømæssige synergier, herunder f.eks. grundvandsbeskyttelse, rekreation og biodiversitet.

Flere nyheder fra TV2 Nord